Skip to main content
Curs - capità - iot - professional

Ampliar el PER i les seves avantatges

A l’Escola Nàutica Baix Empordà ens dediquem a l’ensenyament de titulacions nàutiques i oferim tots els cursos de nàutica d’esbarjo i també alguns de professionals. Ens trobaràs a Palafrugell i Palamós, on tenim dues aules per poder formar-te.

Gràcies a aquest article coneixeràs les diferents opcions disponibles per ampliar el teu carnet, des d’habilitar-te per navegar a vela, fins a permetre’t navegar fins a les Illes Balears i fins i tot professionalitzar-lo. Explicarem al detall tots els tipus de pràctiques i què s’ha de fer per obtenir-ho, sense importar si ets un novell en el món nàutic o si ja tens algun coneixement, aquest article et proporcionarà tota la informació que necessites sobre aquest tema.

1. Pràctiques de Vela

Patró de Recreo intensiu

Si t’has aventurat en l’àmbit de la nàutica adquirint el PEE (Patró d’Embarcacions d’Esbarjo), has de saber que hi ha diverses opcions per ampliar les teves capacitats i habilitats de navegació.
Una de les opcions més populars és el Patró d’Esbarjo a Vela. Aquesta extensió et permet adquirir les habilitats necessàries per portar velers. Per obtenir aquesta habilitació, necessites completar unes pràctiques de 16 hores (sovint fem dos dies de 8 hores cada dia), o fins i tot pots optar per una intensiva de 24 hores conjuntament amb l’ampliació per navegar fins a les Illes.

A la sortida de Vela es toquen diferents temes com teoria de navegació, maniobres de seguretat, etc.

Les sortides per ampliar el PER a vela es fan des de Palamós, Girona.

Normalment, naveguem amb un Veler modern i nou, de 14 metres. Amb una coberta molt estable i bona distribució de coberta. Això fa que les hores dedicades a la sortida siguin molt entretingudes.

A més, hem creat un dossier propi amb temari i il·lustracions molt complet, que et servirà de suport durant l’embarcament i un cop a casa el tindràs sempre de consulta.

2. Ampliació a 24 metres i Balears i sortides de 48 hores

Si la teva intenció és navegar més lluny i amb una major eslora, l’habilitació a les Illes és l’opció ideal. Aquesta extensió et permet navegar fins a les Illes Balears i portar iots o velers de fins a 24 metres d’eslora, la qual cosa amplia considerablement els teus horitzons com a patró d’esbarjo. Per obtenir aquesta habilitació, has de realitzar pràctiques de 24 hores en travessia i adquirir els coneixements i l’experiència necessaris per realitzar amb seguretat llargues travessies en mar obert.
En aquestes sortides preparem la derrota i exercicis d’abandonament, revisem els punts crítics de l’embarcació i comprovacions prèvies a sortir al mar, manteniment d’una guàrdia efectiva de navegació, etc. Formem grups entre tots els alumnes per fer guàrdies de nit, mentre uns descansen, els altres no poden abaixar la guàrdia, estan al comandament del timó, i després al revés.

I si el que desitges és combinar ambdues habilitats, existeix l’opció d’habilitar a Vela i a les Illes al mateix temps. Aquesta opció inclou un embarcament de 48 hores, que consisteix en una travessia de dos dies i dues nits en la qual posaràs en pràctica totes les habilitats apreses. Sovint ho fem en cap de setmana, es surt un divendres al vespre i es torna un diumenge a la mateixa hora. Als nostres velers està tot inclòs: menjars, gasolina, etc. i a més disposem d’uns professors/patrons amb molta experiència.

Les sortides per ampliar el PER es fan des de Palamós, Girona.

En resum, ampliar el teu PER t’ofereix una varietat d’oportunitats per créixer com a patró i gaudir encara més de la navegació, a l’Escola Nàutica Baix Empordà t’oferim totes aquestes pràctiques perquè puguis aconseguir-ho.

3. Professionalitzar el PER


Si ja tens el títol de Patró d’Embarcacions d’Esbarjo i busques altres sortides, pots professionalitzar-lo, el que t’obrirà nombroses oportunitats laborals en el món de la nàutica.
Encara que al post anterior ja parlem d’aquest tema, et faig una mica de resum perquè recordis com s’ha de fer.

Com es professionalitza?

Perquè el teu títol sigui professional, has de tenir el carnet a motor, Vela, extensió a les Balears i has de fer el curs de Formació Bàsica en Seguretat Marítima STCW. Un cop tinguis tot això fet, es tramita un nou carnet amb les noves atribucions professionals.

Què puc fer amb el PER professional a Girona?

Pots realitzar transport de subministraments del port a embarcacions, maniobres en aigües portuàries, tripulant en xàrters, socorrista en embarcacions de salvament, trasllat d’embarcacions entre ports, etc.
En definitiva, ampliar el teu PER sempre seran avantatges. No ho dubtis i consulti’ns quan fem la pròxima sortida de pràctiques, solem fer-les tot l’any, excepte al juliol i agost. Els alumnes passen un parell de dies molt divertits i alhora didàctics. Ara et toca a tu! 😉

Nostra Filosofia

Creiem que podem fer més per tu, creiem que la nostra activitat et pot influir i et pot ajudar a ser més, creiem que la nostra experiència et pot enriquir i creiem en tu. No només som una escola tot i que molta gent, ens pren com un pas "intermig" entre ells i la seva titulació, nosaltres sabem podem ser una eina útil per a guiar-te i fer-te camí en aquest mon tant dispers com es la nàutica per aquest motiu ens considerem "més que una escola".

Et recomanem que si ens vols conèixer més, visitis la nostra plana de "Valors".

Segueix-nos!

Contacta'ns    Tranqui, odiem l'Spam tant com tu!    Només et trucarem si es necessari    T'ajudarem tot el que puguem!

    Accepto les condicions d'ús i política de privacitat
    Escola Nàutica Baix Empordà, tots els drets reservats 2009 - 2024. Web Creada amb amor i... molta cafeïna!