Skip to main content
Curso - capitán - yate - profesional

Professionalitzar el PER i les sortides laborals que ofereix

Si estàs pensant a treballar al mar, l’Escola Nàutica Baix Empordà pot ser el teu trampolí cap a una carrera a la nàutica professional. Tenim aules a Palafrugell i Palamós, oferim una àmplia varietat de cursos i titulacions nàutiques, incloent-hi el títol del PER, que es pot tecnificar per a treballar. Aquest carnet pot obrir les portes a diverses sortides laborals en el sector marítim, des de la navegació d’esbarjo fins a rols més especialitzats.

Però, què implica exactament ser un PER Professional? Quines opcions laborals ofereix? Com es pot obtenir aquesta titulació i quant temps es necessita per fer-ho? En aquest article, respondrem a totes aquestes preguntes i més, perquè et sigui d’ajuda si busques una sortida laboral a la nàutica. A més, destaquem el nostre Curs de Formació Bàsica en Seguretat Marítima, un pas essencial per a qualsevol aspirant a ser un professional al mar.

Com ser un Patró Professional?

Per obtenir aquest títol, és necessari realitzar una sèrie de cursos que et proporcionaran els coneixements i habilitats necessàries per operar al mar. A l’Escola Nàutica Baix Empordà oferim una formació completa i hauràs de fer els següents cursos perquè aquest serveixi per treballar:

 • PER a motor (aprovar l’examen teòric, realitzar pràctiques de navegació a motor i fer pràctiques de radiocomunicacions).
 • Realitzar pràctiques de Vela i d’Ampliació a 24 metres i Balears.
 • Fer el curs de Formació Bàsica.

T’estaràs preguntant quant temps has de dedicar, però el millor d’aquesta titulació és que no requereix molt de temps, però això no significa que no hagis de dedicar unes hores a casa, sobretot per entendre les cartes de navegació 🤓.
Un cop fet el curs teòric intensiu de cap de setmana a la nostra escola, hauràs d’estudiar durant unes tres setmanes aproximadament des de casa per preparar-te per a l’examen, dedicant una o dues hores al dia a mirar els vídeos de la nostra plataforma, llegir el llibre, fer els exercicis, fer els tests oficials que tenim per practicar, etc.

Per a les pràctiques serà obligatori assistir a 16 hores de pràctiques de navegació a motor, 12 hores de pràctiques de ràdio, 16 hores de pràctiques de Vela i 24 hores de navegació per a Balears. Aquestes dues últimes les fem juntes en un cap de setmana (48 hores). Això significa que en 2-3 caps de setmana també pots tenir totes les pràctiques fetes.

I per a la Formació Bàsica, més avall, et parlo una mica sobre això, però és un curs que impartim en unes 3 setmanes.

Quines opcions laborals té?

Patró - portuari - sortida - professional
Un cop obtingut tot això que hem detallat, tindràs el teu PER PRO i les opcions laborals són diverses, aquí detallem algunes de les que es poden fer:

 • Transport de subministraments des del port a embarcacions d’esbarjo.
 • Maniobres d’atracament, amarratge i fondeig d’embarcacions d’esbarjo en aigües portuàries.
 • Patró en les proves de mar d’embarcacions d’esbarjo i motos nàutiques.
 • Tripulant en vaixells d’esbarjo de lloguer.
 • Socorrista en embarcacions de salvament a platges.
 • Trasllat d’embarcacions entre ports.
 • Treballs de marineria en embarcacions en ports.

Cal tenir en compte que totes aquestes feines només es podran realitzar com a màxim a 5 milles del port de sortida.
Important: amb aquesta titulació no es poden portar passatgers.

I si vull portar passatgers?

Aleshores la teva titulació ha de ser el Patró de Iot PRO. Amb aquest podràs portar fins a 6 passatgers i a una distància de 5 milles com a màxim, però d’això ja parlarem en un altre post😉

Curs de Formació Bàsica en Seguretat Marítima STCW

Curs - patró - professional - recreo
La nostra Escola també ofereix aquest curs, una formació essencial per a aquells que desitgen treballar al mar. Aquest curs, que és la porta d’entrada a la nàutica professional, proporciona els coneixements i les habilitats necessàries per garantir la seguretat a bord d’una embarcació, un aspecte clau per a qualsevol treball nàutic.
La vigència del certificat és de 5 anys i per renovar-lo és necessari haver estat embarcat i si no es pot demostrar, cal fer un curs d’actualització de 16 hores.

L’impartim durant unes 3 setmanes aproximadament i toquem els següents temes:

 • Supervivència al mar en cas d’abandonament del vaixell (teoria a aula + pràctiques al mar)
 • Precaució i lluita contra incendis (teoria a aula + pràctiques al camp de foc)
 • Seguretat i responsabilitat social (teoria a aula)
 • Primers auxilis (teoria a aula + pràctiques a aula i al mar).

Cal fer un total de 70 hores i l’assistència és obligatòria i presencial, només es pot faltar a un 10% del total.
Un cop finalitzat el curs, s’emetrà el diploma i ja es pot sol·licitar el certificat. Amb aquest certificat i la titulació del PER s’expedeix un nou carnet amb les atribucions. Nosaltres ens encarreguem de fer-te tots aquests tràmits, no t’has de preocupar de res, t’ho posem fàcil.

En conclusió, treballar al mar es converteix en una realitat accessible amb múltiples sortides laborals a la nàutica. Amb el suport i la guia de la nostra escola, la transició a la nàutica professional es converteix en una experiència enriquidora. Per tant, si t’apassiona el mar i vols dedicar-t’hi, aquest és el teu camí.

Nostra Filosofia

Creiem que podem fer més per tu, creiem que la nostra activitat et pot influir i et pot ajudar a ser més, creiem que la nostra experiència et pot enriquir i creiem en tu. No només som una escola tot i que molta gent, ens pren com un pas "intermig" entre ells i la seva titulació, nosaltres sabem podem ser una eina útil per a guiar-te i fer-te camí en aquest mon tant dispers com es la nàutica per aquest motiu ens considerem "més que una escola".

Et recomanem que si ens vols conèixer més, visitis la nostra plana de "Valors".

Segueix-nos!

Contacta'ns  Tranqui, odiem l'Spam tant com tu!  Només et trucarem si es necessari  T'ajudarem tot el que puguem!

  Accepto les condicions d'ús i política de privacitat
  Escola Nàutica Baix Empordà, tots els drets reservats 2009 - 2024. Web Creada amb amor i... molta cafeïna!