Skip to main content

Titulin Caducat

Què fer per renovar o actualitzar el titulín.

El titulín, també conegut com autorització federativa, és un permís nàutic que permet portar embarcacions de petita eslora amb certes restriccions. Si tens aquesta titulació és perquè va ser emesa abans del 2014, ja que, a partir d’aleshores, des de l’entrada en vigor del Reial Decret 875/2014, es va deixar d’expedir. A partir d’ara, tens dues opcions: pots renovar-la, tenint en compte que conservaràs les mateixes condicions d’abans, o bescanviar-la per la nova llicència de navegació. En aquest post, t’expliquem el detall de cadascuna d’elles, per a aquells que encara posseeixen el titulín i no saben quina opció triar.

1. Què és el titulín?

 

El titulín és una titulació que permet portar embarcacions d’esbarjo a motor de fins a 6 metres d’eslora i amb una potència màxima de 40 kW (55cv). Aquesta autorització federativa, coneguda popularment com a titulín, s’emetia fins a finals del 2014. Es concedia, després d’aprovar un examen teòric, a aquelles persones que volien iniciar-se en la navegació, proporcionant els coneixements i habilitats bàsiques per manejar petites embarcacions d’esbarjo.

Aquest permís també permet, avui en dia, la navegació diürna en àrees limitades per la capitania marítima. Per a embarcacions més grans o per a navegar en zones més allunyades de la costa, calen titulacions nàutiques de categoria superior, com la de Patró de navegació Bàsica (PNB) o Patró d’Embarcacions d’esbarjo (PEE)

Des del 2014, el titulín ja no s’emet. Ha estat substituït per la llicència de navegació, que ofereix més avantatges. Aquest canvi normatiu sorgeix de la necessitat de tenir una regulació més moderna i completa en l’àmbit de la navegació, que gestioni les titulacions nàutiques per al maneig d’embarcacions d’esbarjo.

2. Què és la llicència de navegació a Girona?

La llicència de navegació és la nova titulació que va substituir el titulín després de la publicació del Reial Decret 875/2014. Aquesta llicència, igual que amb el titulín, permet portar embarcacions de fins a 6 metres d’eslora, navegar fins a 2 milles de la costa durant el dia i és vàlida per a tot Espanya. Però què avantatges afegeix? A diferència del titulín, una avantatge significativa és que aquesta llicència no caduca, i podràs gaudir-la tota la vida. També, s’ha eliminat el límit de potència en les embarcacions i permet conduir tot tipus de motos d’aigua, sempre que en ambdós casos es respecti la potència màxima indicada pel fabricant.

3. Com renovar el titulín?

Encara que ja no s’expedeixen de noves, aquells que tenen una llicència emesa abans del 2014 poden renovar-la. Renovar aquesta autorització federativa és necessari cada 10 anys per a menors de 70 anys i a partir d’aquesta edat, cal actualitzar-la cada 5 anys. I què necessites per renovar el teu titulín? Necessites: realitzar un reconeixement mèdic (expedit per un centre de reconeixement de conductors, és a dir, els mateixos centres on es renoven les llicències de conduir), presentar la documentació requerida per l’autoritat marítima (fotografia mida carnet, fotocòpia del DNI, document del titulín nàutic original caducat i fotocòpia del mateix) i pagar la taxa corresponent.

Al següent formulari, podràs demanar la revalidació del Titulin


Loading...

Aquest tràmit et permetrà mantenir les atribucions originals del titulín, encara que és important que tinguis en compte les limitacions que implica.

4. Com “canjear” el titulín per la llicència de navegació a Girona?

No obstant, si posseeixes el titulín i vols “canjear” a la llicència de navegació, és una opció molt recomanable. Com ja us avançàvem, el “canje” ofereix diverses millores significatives: la llicència de navegació no té data de caducitat, no hi ha limitacions de potència en les embarcacions d’esbarjo, ni en les motos nàutiques, i no és necessari realitzar un examen tipus test, com es requeria per al titulín. Per realitzar el “canje”, només necessites completar 4 hores de pràctiques de navegació. Completant aquest breu curs pràctic, repassaràs els conceptes fonamentals de seguretat i navegació. Aquestes pràctiques es poden realitzar en escoles nàutiques acreditades, com la nostra. A l’Escola Nàutica Baix Empordà a Palafrugell, Girona (Costa Brava), un cop finalitzades les pràctiques, rebràs la teva nova llicència de navegació, ampliant significativament les teves possibilitats i simplificant el procés de manteniment del teu permís.

Al següent formulari, podràs demanar el “canje” del teu antic Titulin a la Nova titulació


Loading...

Un percentatge molt alt de persones que disposen del títol, aproximadament el 90%, opta pel canje del titulin degut a les seves clares avantatges. Us recomanem considerar aquesta opció, ja que facilita als navegants beneficiar-se de la llicència de navegació de manera senzilla i pràctica. No només simplificaràs el procés de renovació a llarg termini, sinó que també gaudiràs de més llibertat en les teves activitats nàutiques.

A l’Escola Nàutica Baix Empordà, amb els nostres centres a Palafrugell i Palamós, t’ajudem a tramitar la renovació del titulín a Girona i a completar les pràctiques necessàries per canviar-lo per la teva nova llicència de navegació. En qualsevol cas, tant si decideixes una opció com una altra, assegura’t de seguir els passos adequats per gaudir plenament de les teves aventures nàutiques.

 

Nostra Filosofia

Creiem que podem fer més per tu, creiem que la nostra activitat et pot influir i et pot ajudar a ser més, creiem que la nostra experiència et pot enriquir i creiem en tu. No només som una escola tot i que molta gent, ens pren com un pas "intermig" entre ells i la seva titulació, nosaltres sabem podem ser una eina útil per a guiar-te i fer-te camí en aquest mon tant dispers com es la nàutica per aquest motiu ens considerem "més que una escola".

Et recomanem que si ens vols conèixer més, visitis la nostra plana de "Valors".

Segueix-nos!

Contacta'ns    Tranqui, odiem l'Spam tant com tu!    Només et trucarem si es necessari    T'ajudarem tot el que puguem!

    Accepto les condicions d'ús i política de privacitat
    Escola Nàutica Baix Empordà, tots els drets reservats 2009 - 2024. Web Creada amb amor i... molta cafeïna!